کتاب "رنگ سنجی در صنعت نساجی" منتشر شد

۱۱ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۵:۳۹ اخبـــار پژوهشگاه
تعداد بازدید:۴۸۴

روابط عمومی پژوهشگاه رنگ با همت اعضای هیات علمی پژوهشگاه با کمال افتخار به اطلاع می رساند کتاب "رنگ سنجی در صنعت نساجی" توسط انتشارات پژوهشگاه رنگ، منتشر گردید. گردآورندگان این اثر آقایان دکتر کیوان انصاری و مهدی صفی در پیشگفتار این اثر ذکر کرده اند که :
موفقیت بیشتر در صادرات محصولات نساجی و برخورداری از سهم بزرگتری از بازار رقابتی میان برندهای لباس و پوشاک، نیازمند آن است که تولید کنندگان این حوزه صنعت به درک عمیق تری از دانش بیان و سنجش و کنترل مهمترین بعد از ظاهر منسوجات یعنی رنگ دست یابند. زیرا عاملی کلیدی هنگام قضاوت و تصمیم خریداران یک محصول رنگ آن است.
این توانایی که بتوان رنگ ها را به صورت اعدادی قابل فهم که به ادراک انسانی نزدیک است اندازه گیری نمود، هر تولیدکننده محصولات رنگی را قادر می سازد که از محدودیت ها و خطاهای ارزیابی بصری فراتر رفته و بتواند نسبت به تعیین عددی مقدار اختلاف رنگ نمونه با هدف اقدام نموده و در توافق با حدود قابل قبول استاندارد موجب افزایش رضایتمندی مشتری و کاهش اختلاف های احتمالی با خریدار شود. زیرا کیفیت پایدار رنگ و دقت و صحت بازتولید آن به نحو چشمگیری افزایش یافته است. بدین ترتیب کمک گرفتن از علم و دانش اندازه گیری رنگ منجر به افزایش کیفیت محصول، کاهش ضایعات تولید و کاهش برگشتی کالا شده که در پی آن توسعه بازار و افزایش سود را بدنبال خواهد داشت.
مترجمین انتظار دارند که مباحث کاربردی کتاب رنگ سنجی در صنعت نساجی برای مدیران و مهندسین بخش های مختلف تحقیق و توسعه، کنترل کیفیت و مهندسی فروش همان قدر مفید و قابل پیاده سازی در کارخانه باشد که مباحث علمی آن برای دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های مهندسی نساجی، شیمی و علوم الیاف و رنگ و یا سایر علاقه مندان جذاب می نماید.
نویسنده کتاب دکترمایکل و یک مدیر گروه تحقیقاتی نساجی و رنگ و مدیر آزمایشگاه رنگ سنجی و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد دانشگاه لیبرک جمهوری چک هستند. ایشان نویسنده 6 کتاب، حدود 170 مقاله علمی و کنفرانسی و صاحب 5 اختراع هستند. حوزه علاقه مندی تحقیقاتی وی اندازه گیری ظاهر رنگ، اختلاف رنگ، فرمولاسیون رنگ، کنترل کیفیت رنگ، توسعه و طراحی ابزارهای اندازه گیری رنگ، علم مواد نساجی (مواد هوشمند، روشهای پیشرفته میکروسکوپی) و تکمیل پارچه (اصلاح سطح: پلاسما، فوتوپلیمریزاسیون) است.