به همت محققان پژوهشگاه رنگ صورت پذیرفت؛
محققان پژوهشگاه رنگ برای نخستین بار موفق به بررسی عوامل موثر در فرمولاسیون حمام فسفاته برای زمینه فولادی با هدف کاربرد در صنایع دریایی شدند. این پروژه در قالب طرح صنعتی توسط دکتر رضا امینی عضو هیات علمی پژوهشگاه رنگ به عنوان مجری به انجام رسید.
فسفاته کردن یکی از روش های موثر آماده سازی سطح است که به وسیله ی آن لایه ای از فسفات به صورت یک پوشش شیمیایی بر روی سطح فلزی ایجاد می شود. فسفات از یک طرف چسبندگی خوبی با فلز باید داشته باشد و از طرف دیگر با رنگ ها باید سازگاری نشان دهد. لایه فسفاته برای چسبندگی رنگ، سطح ناهموار ایجاد می کند. بنابراین فسفاته کردن را می توان نوعی آماده سازی دانست زیرا چسبندگی به رنگ بعدی را بهتر می کند. همچنین می توان آن را یک نوع آستری محسوب کرد زیرا اولین لایه ای است که روی سطح قرار می گیرد. با توجه به مطالب گفته شده، این پوشش ها بر روی مقاومت به خوردگی نقش بسیار مهمی دارند که با طراحی پارامترهای موثر بر حمام فسفاته می توان بهترین عملکرد محافظت خوردگی را داشت.
پارامترهای زیادی در فسفاته کاری تاثیر دارند که یکی از آن ها اجزای حمام فسفاته می باشد. در این پروژه نقش غلظت یون مس و پارامترهای زمان بر روی کیفیت و مقاومت پوشش فسفاته تری کاتیونیک روی، مس و آهن اعمال شده بر روی زمینه ی فولادی مورد بررسی قرار خواهدگرفت.
در این پروژه نمونه های فولاد در حمام های فسفاته با غلظت های متفاوت یون مس، و زمان های متفاوت فسفاته کاری خواهند شد. سپس خواص پوشش های فسفاته توسط آزمون استاندارد چسبندگی، ضخامت سنجی، مه نمکی، نمودارهای پلاریزاسیون و عکسبرداری نوری به منظور بررسی نتایج حاصل از کارهای عملی استفاده خواهد شد.
بر روی پوشش های فسفاته در ایران و دنیا کارهای تحقیقاتی و صنعتی بسیاری انجام شده است. اما برای بهینه سازی این پوشش ها در کاربرد صنایع دریایی کارهای اندکی انجام شده است.